1801, avenue McGill College
Bureau 700
Montréal (Québec)
H3C 2N4
Adresse Internet : http://www.producteurslaitiers.ca/

  Programme(s) de recherche actif(s)

  Projet(s) actif(s)
    A new focus on protein and the gut microbiota to explain health benefits of dairy foods
    Beneficial effect of buttermilk and its choline forms on obesity-related immune dysfunction
    Beneficial effect of buttermilk and its choline forms on obesity-related immune dysfunction
    Comparaison des effets métaboliques d’isolats protéiques de caséines et de pois et de fromages et analogues végétaux de fromages élaborés à partir de ces isolats à l'aide de modèles in vitro et in vivo humanisés
    Dairy product consumption and risk of type 2 diabetes: a large, prospective, multi-omics investigation among Canadian adults and an assessment of the quality of evidence.
    L'empreinte métabolomique plasmatique des produits laitiers: un reflet de leur consommation et une fenêtre sur leurs effets cardiométaboliques
    Leveraging genomics to achieve dairy net zero
    Maitrisse des propriétés techno-fonctionnelles des systèmes protéiques concentrés et de leur stabilité à l'entreposage dans une optique de valorisation des solides non-gras du lait
    Milky Whey: Using whey permeates and monitoring of milk technological properties on farm to improve the eco-efficiency of the dairy sector
    Sélection d’indicateurs diagnostic technologiques et génomiques utiles pour la prédiction des défauts et le contrôle de la microflore naturelle du fromage Cheddar.
    The role of dairy products on body weight and metabolic health in Families
    The role of full-fat dairy products on body weigth control and metabolic health in adults
    Toward Net-Zero Canadian Dairy Farms: Evaluating beneficial management practices for greenhouse gas emission mitigation and carbon storage.